fbpx
Bericht

Nieuwe detectietechniek legionella

Nieuwe detectietechniek legionella

Microscopische foto’s laten zien hoe legionella zich ontwikkeld. De ontwikkelaars van een neiuwe detectietechniek zoeken drinkwatersystemen voor onderzoek.

 

 

Samen met Innosieve Diagnostics heeft adviesbureau Hydroscope een nieuwe detectietechniek ontwikkeld. De drinkwatermonsters worden hierbij door een membraan geleid, waarbij de bacteriën op de zeef achterblijven. Aan de bacteriën wordt een legionellaspecifieke kleurstof en vitaliteitskleurstof toegevoegd. Met een geautomatiseerde microscoop worden vervolgens twee type foto’s gemaakt van de levende en dode bacterieën, én alle levende micro-organismen. De foto’s worden softwarematig over elkaar heen gelegd, zodat de levende legionellabacteriën automatisch geteld kunnen worden. Binnen één uur is het monster geanalyseerd.

 

Valideren

Inmiddels zijn al honderden monsters genomen en vergeleken met de conventionele kweekmethode. De resultaten zijn goed. De ontwikkelaars zijn echter op zoek naar meer monsters om de methode te kunnen valideren. Hydroscope is op zoek naar drinkwaterinstallaties waar regelmatig normoverschrijdingen van legionella voorkomen, of installaties waar meer inzicht gewenst is in de waterkwaliteit. Geïnteresseerden kunnen zich hier melden. De drinkwaterinstallaties worden gratis onder de loep genomen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.