fbpx
Bericht

Nieuwe directeur voor Uneto-VNI

Nieuwe directeur voor Uneto-VNI

Erik van Engelen wordt de nieuwe directeur van branchevereniging Uneto-VNI.

 

 

Van Engelen (49) volgt per 1 maart Titia Siertsema op, die per 1 januari de directeursbaan verruilt voor de functie van voorzitter. Zij volgt op haar beurt Marcel Engels op, die na twee zittingstermijnen vertrekt bij Uneto VNI. De directeur van Uneto-VNI is verantwoordelijk voor de interne organisatie van de branchevereniging en haar dienstenpakket. De directeur wordt benoemd door het verenigingsbestuur.

 

Nevenfuncties

Erik van Engelen is sinds 2011 directeur van Stichting Groen Gas Nederland en daarnaast Manager Innovatie bij het Duitse energiebedrijf RWE AG. Ook bekleedt Van Engelen diverse nevenfuncties, zoals lid van het Platform Duurzaam Gas van het ministerie van Economische Zaken en bestuurder bij het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) voor gas-innovaties in Nederland.

 

Ervaring

Van Engelen is afgestudeerd elektrotechnicus aan de TU Eindhoven, werkte als projectleider en adjunct-directeur in de de technologiesector, en bekleedde diverse directiefuncties bij energiebedrijf Essent. Doorslaggevend bij de benoeming van Van Engelen is zijn brede managementervaring, onder andere op het terrein van organisatieverbetering, marktontwikkeling en het realiseren van kostenefficiency. Ook zijn aantoonbare kwaliteiten met betrekking tot duurzame ontwikkeling, public affairs en innovatie hebben een belangrijke rol gespeeld bij de aanstelling van de nieuwe directeur.

 

 

2 reacties op “Nieuwe directeur voor Uneto-VNI

 1. Michel van Lindert schreef:

  Beste Erik,

  Van harte gefeliciteerd met deze prachtige nieuwe baan! Heel veel succes en tot spoedig ziens.

  Michel van Lindert
  IvDM

 2. Dion Ketelaars schreef:

  Beste Erik,
  Heel veel succes, bij deze mooie baan bij Uneto VNI en geweldige uitdaging, om ons mooie vak te promoten, en uit te dragen.
  Ook Titia, proficiat met je nieuwe functie, dichter bij de
  Installateurs.
  Tot Woensdag 12-12-2012 in Utrecht.
  Dion Ketelaars,
  Namens Bestuur Gasned Inkoop.
  Tilburg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.