fbpx
Bericht
Nieuwe handleiding Legionellapreventie

Op het TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken, dat 14 juni plaatsvindt in Theater De Flint in Amersfoort, bespreekt ir. Hans van Wolferen (TNO) de nieuwe handleiding voor Legionellapreventie in leidingwater, ISSO-publicatie 55.1.

 

 

Ing. Hans de Vries van de Inspectie LT van het ministerie van I&M geeft op het congres een toelichting over actuele zaken bij de handhaving van Legionellapreventie. 

 

Prioritaire installaties

Van Wolferen, die in 2011 de Legionella Award kreeg toegekend van de Stichting Veteranenziekte vanwege zijn baanbrekend werk op gebied van Legionnelapreventie is de rapporteur van de grondig herziene uitgave van de ISSO-publicatie 55.1. De doelstelling van deze publicatie is informatie en hulpmiddelen bieden om de nieuwe wet- en regelgeving voor legionellapreventie van prioritaire installaties, op een correcte en vooral praktisch uitvoerbare wijze te kunnen nakomen. Wordt voor niet-prioritaire installaties gekozen voor de toepassing van alternatieve fysische technieken, als onderdeel voor de invulling van de algemene zorgplicht, dan moet als gevolg van de verplichte certificering van die technieken, eveneens een beheersplan worden opgesteld waarbij gebruik wordt gemaakt van ISSO-publicatie 55.1    

 

Doelgroep 

Deze handleiding is bedoeld voor legionellapreventie adviseurs die beheersplannen opstellen, en voor ontwerpers, installateurs, onderhoudsbedrijven, controleurs van de drinkwaterbedrijven, producenten en leveranciers die elk hun rol hebben bij het realiseren en beheren van legionellaveilige leidingwaterinstallaties.

 

Informatie en aanmelden 

Zie voor verdere  informatie  en aanmelding voor het Nationaal Congres Sanitaire Technieken www.tvvl.nl.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.