fbpx
Bericht
Nijpels: 'Nederland raakt achterop in Europa'

Nederland raakt achterop, waar het de Europese energiedoelstellingen en ambities betreft. Dit zei voormalige VROM-minister Ed Nijpels bij de bekendmaking van de nominaties voor de VSK Awards.

 

 

Nijpels, juryvoorzitter van de tweejaarlijkse installatieprijzen, maakte in het Utrechtse Geldmuseum de genomineerden bekend. In zijn speech bekritiseerde de ex-minister van VROM, en huidig voorzitter van Milieucentraal en NL Ingenieurs het huidige kabinetsbeleid, dat in zijn ogen geen daadkracht en ambitie uitstraalt. “Dit kabinet denkt de Europese doelstellingen van 2020 te halen. Met het huidige tempo halen we dit niet.”

 

In Europees verband is afgesproken om in 2020 de uitstoot van broeikasgassen met 20 procent te verminderden ten opzichte van 1990. De energie-efficiëntie moet met 20 procent zijn verhoogd en 20 procent van de energie moet op duurzame wijze worden opgewekt. Volgens Nijpels raakt Nederland zelfs achterop vergeleken bij andere Europese landen. “Terwijl Nederland altijd koploper is geweest. Nederland heeft behoefte aan een kabinet dat normen stelt.”

 

Voor een overzicht van de genomineerden voor de VSK Awards klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.