fbpx
Bericht

Noorden krijgt duurzaamheids-boost

Noorden krijgt duurzaamheids-boost

In twee jaar 7000 woningen in Groningen, Friesland en Drenthe energiezuinig maken. Dat is het doel van een actieplan van 13 samenwerkingsverbanden. De provincies subsidiëren 540.000 euro.

 

Door samen te werken, willen de bedrijven totaaloplossingen bieden waarmee huiseigenaren gemakkelijker energie kunnen besparen. Doel is de komende twee jaar ruim 7.000 woningen energiezuinig te maken. De provincies Groningen, Fryslân en Drenthe stimuleren deze samenwerking met een subsidie van 540.000 euro voor 13 samenwerkingsverbanden subsidie.

 

Subsidie

De subsidieregeling maakt deel uit van het 100.000 woningenplan en het energieprogramma NEND. Het 100.000 woningenplan is een actieplan van de drie noordelijke provincies. Dit plan zet in op het energiezuiniger maken van woningen. Woonlasten gaan hierdoor omlaag, woningen worden comfortabeler en meer waard. Een ander doel is het bevorderen van werkgelegenheid en innovatie in de regionale bouw- en installatiesector.

 

Online

De samenwerkende bedrijven gaan nieuwe manieren ontwikkelen om woningeigenaren te helpen slim te investeren in hun woning. Bijvoorbeeld door het maken van een programma waarmee je online je voordeel kunt berekenen, een adviesloket of het wegnemen van financiële drempels. De bedrijven richten zich hierbij op een hele provincie, Noord-Nederland of op een bepaalde gemeente of wijk. Ook is de subsidie bedoeld om kennis en ervaring op te doen met hoe zij in onderlinge samenwerking woningeigenaren het beste kunnen benaderen en bereiken. Deze ervaringen zullen worden uitgewisseld met andere geïnteresseerde bedrijven, zodat ook zij de kansen die de energiebesparingmarkt biedt kunnen oppakken.

 

Verleiden

Rolf Koops, Regiomanager Bouwend Nederland Regio Noord: “De bouwkolom in Noord-Nederland zet zich in om de huiseigenaar te verleiden om aan de slag te gaan. Dat is een slag die we met zijn allen gaan maken. De gehele sector, van bouwer tot financieel adviseur en van architect tot installateur, doet mee. We maken het beter en makkelijker voor huiseigenaren en laten de woning weer netjes achter. We hebben een prachtige innovatie te pakken, waarin Noord-Nederland voorop loopt. Het is fantastisch dat er nu een extra impuls komt vanuit de regeling van de provincies.”

              

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.