fbpx
Bericht
Normontwerp brandmeldinstallaties gepubliceerd

NEN heeft het ontwerp van de herziene NEN 2654-1 ‘Beheer, controle en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties – Deel 1: Brandmeldinstallaties’ gepubliceerd. De norm is aangepast aan de inzichten en technologieën van deze tijd. Belanghebbenden kunnen tot 1 augustus 2012 commentaar leveren.

 

 

Een brandmeldinstallatie in een gebouw kan alleen effectief blijven functioneren wanneer de betrokken beheerder er voor zorgt dat het beheer, de controle en het onderhoud van de installatie op de juiste wijze plaatsvinden. NEN 2654-1 geeft de nodige aanwijzingen en eisen die in dit verband moeten worden aangehouden. De laatste uitgave van deze norm dateert van februari 2002.

De belangrijkste aanpassingen en wijzigingen zijn: de taken van de beheerder zijn aangepast, de taken van de onderhouder zijn als prestatie-eis omschreven; de berekening van ongewenste en onechte meldingen is in de norm opgenomen; er zijn modellen van een onderhoudsplan, een rapport van periodieke controle en een rapport van onderhoud toegevoegd en er is een richtlijn opgenomen voor beheer, controle en onderhoud op afstand en voor maatregelen bij het uitschakelen van (delen van) de brandmeldinstallatie.

Belanghebbenden kunnen tot 1 augustus 2012 commentaar op dit normontwerp indienen via www.normontwerpen.nen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.