fbpx
Bericht
Noviteiten genomineerd voor ISSO Award

Een detectietechniek voor legionella, een individueel klimaatsysteem voor werkplekken en een BIM-model voor starterswoningen zijn genomineerd voor de ISSO Award.

 

 

Vier bedrijven zijn genomineerd voor de ISSO-award 2013, een ereprijs in de installatiesector. De installatiesector kiest zelf de uiteindelijke winnaar tijdens de ISSO-najaarsbijeenkomst op donderdag 19 september. Randvoorwaarden voor de prijs, is dat voor het project gebruik is gemaakt van de kennis van ISSO, kennisinstituut voor de installatiesector.

 

“Opmerkelijk is dat de genomineerde bedrijven hecht samenwerken met andere bedrijven,’ aldus jurylid Rob van Bergen en directeur van ISSO. “Samenwerking blijkt vaak de bakermat van innovatie.”

 

Legionelladetectie

Hydroscope heeft samen met Innosieve Diagnostics een techniek ontwikkeld om binnen twee uur legionellabacteriën te detecteren op basis van immunofluorisentie. Hydroscope heeft kennis over legionella ingebracht en praktijkmonsters aangeleverd voor validatie.

 

Holland Watertechnology heeft in samenwerking met SME Partners en universiteiten in Italië en Duitsland een sensor ontwikkeld waardoor legionella in (complexe) gebouwen kan worden gedetecteerd, geëlimineerd en onder controle wordt gehouden. Met de zogeheten ‘legionellafoto’ wordt zo weinig mogelijk energie en water verkwist.

 

BIM-model

VIAC installatie adviseurs heeft samen met TransVORM en A3 architecten een starterswoning van prefab units ontwikkeld dat is vertaald in een BIM-model. VIAC installatie adviseurs heeft de productie-tekeningen gemaakt. De laatste genomineerde innovatie komt uit de koker van Van Delft Installatie, dat in samenwerking met BBA Binnenmilieu en TU Eindhoven een systeem ontwikkeld heeft waarmee het binnenklimaat per werkwerkplek, dus naar de voorkeur van de individuele werknemer, kan worden geregeld. Het systeem werd op de afgelopen Bouwbeurs in Utrecht geïntroduceerd.

 

Uit de vier genomineerden kiest de jury drie finalisten die hun project over het voetlicht brengen op het ISSO-najaarsoverleg van donderdag 19 september. De netwerkbijeenkomst heeft dit jaar als thema ‘Innovatie en duurzaamheid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.