fbpx
Bericht

Nuon wil af van Feenstra

Nuon wil af van Feenstra

Als het aan energiereus Nuon ligt, worden dochterbedrijven , Feenstra Verwarming, Nuon Isolatie, Ebatech en Nuon Beveiliging zelfstandige bedrijven.

 

 

Nuon wil een langdurige partnerschap aangaan met de nieuwe eigenaar van deze uitvoerende bedrijven. Met verzelfstandiging wil Nuon het mogelijk maken dat deze dochterbedrijven verder groeien en elkaar versterken.

 

Synergie

Nuon verwacht dat ze in een onafhankelijke positie beter kunnen opereren en sneller kunnen inspelen op de behoeften van de markt, zo stelt het in een persbericht. CEO Huib Morelisse van Nuon: “Ik verwacht dat synergie en innovatie straks nog meer kansen krijgen als het bedrijf zelfstandig op de markt kan bewegen.”  De komende tijd wordt besteed aan onderzoek naar de mogelijkheden van verzelfstandiging. Gesprekken met de medezeggenschap zijn inmiddels gestart en de vakbonden zijn geïnformeerd.

 

Cv-ketels

Feenstra Verwarming, sinds 2000 onderdeel van Nuon, is landelijk marktleider in service, onderhouds- en vervangingsmarkt van verwarmings- en warmwatersystemen. Feenstra bedient 800.000 klanten. Nuon Isolatie is vooral bekend als na-isoleerder van bestaande woningen. Nuon nam hiervoor in 2008 het bedrijf Rogro over. In 2011 werden meer dan 20.000 woningen en gebouwen (na)geïsoleerd. Ebatech is een ingenieursburo dat zich richt op energie efficiency en installatietechniek voor (groot) zakelijke klanten. Nuon Beveiliging verkoopt jaarlijks 5000 beveiligingsinstallaties.

9 reacties op “Nuon wil af van Feenstra

 1. Karl schreef:

  Mooi verpakt verhaal, voelt een beetje als leeggezogen en uitgespuugd..

 2. wout schreef:

  Volkomen eens met Karl. Mooie verpakking !!

 3. Rob schreef:

  Helemaal eens met de voorgangers. Een andere dochter-onderneming is al afgestoten. Ook niet uit weelde Kortom : We verdienen niet meer genoeg.

 4. Rob schreef:

  Wel leuk van Nuon. Eerst de markt verzieken en als de markt verziekt is: Verkopen ? Of willen ze geen faillissement achter hun naam.

 5. Piet schreef:

  Nuon wil feenstra al jaren kwijt dat was een eis van fattenfall (als je dat zo schrijft)maar ze raken het niet kwijt feenstra is kind met waterhoofd ligt zeker niet aan de monteurs maar wel aan het mangement van hoog tot laag

 6. cor schreef:

  Waarom bedrijven die jaren het belang van nuon hebben groot
  gemaakt nu afschrijven.
  Is dit niet ,iemand misbruiken uit eigen belang.
  KWALITEIT IS MEER WAARD DAN EEN LAGE PRIJS.
  DIT IS WAARSCHIJNLIJK HET VERHAAL HIER ACHTER.
  Jammer dat de CEO dit niet ziet.
  Waarschijnlijk eigen belang,zoals nu als normaal wordt gezien.
  Maar liever een goed buur dan een veren vriend.
  Samen sterk is nu niet meer van toepassing.
  IK,ik,IK,ik,IK EN DE REST KAN STIKKEN.

 7. pierre schreef:

  ben het ook eens met de andere verhalen zo ken ik ze ook let nog een hoop schuld douwen in de bv dan hoeven ze de mensen die er al tig jaar gewerkt hebben geen oprot premie te geven dan kunnen ze zo naar buiten en kunnen de grote manegers hun eigen zakken vullen een bonus en gouwe handdruk voor het slecht pressteren fuck

 8. Jan schreef:

  Feenstra heeft in het verleden toen ze pas overgenomen waren door Nuon omdat het slecht met ze ging ook andere bedrijven overgenomen met geld van de Nuon zoals bv. de Bogro in Oudewater. Ook daar ging het slecht. En nu eerst de markt verziekt te hebben worden ze afgestoten na eerst opgezadeld te zijn met veel schuld. Afijn het oude liedje, niet lullen maar zakken vullen.

 9. ad schreef:

  is een verziekte markt waar ze elkaar kapot maken ,service contracten waar niks aan verdient wordt ,onderdelen laten reviseren omdat ze anders te duur zijn,en monteurs worden gek ,want moet meer doen en met minder mensen ,steeds meer mensen keren zich terug en zoeken ander werk,en verschoven werktijden dat gaat er komen maar dan het liefst zonder toeslagen
  Eon heeft zijn rommel ook al weg gedaan omdat ze er geen brood in zien,kemkens buit zijn personeel uit ,en zo kan ik nog wel ff doorgaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.