fbpx
Bericht

Het zijn de opdrachtgevers die het vaakst toepassing van duurzaamheid in gebouwen belemmeren. Dit blijkt uit onderzoek van Bouwkennis.

 

 

Veel ondernemingen in de bouwkolom grijpen de groeiende rol van duurzaamheid met beide handen aan en voeren plannen uit met aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing. Er zijn in de markt echter nog altijd diverse belemmeringen die de toepassing van duurzaamheid tegenhouden. BouwKennis onderzocht welke marktpartijen vaak belemmerend zijn om duurzaamheid toe te passen en wat er moet veranderen wil duurzaamheid een grotere rol spelen. Het vroeg architecten, aannemers, corporaties en installateurs naar de oorzaak van de belemmeringen. Duurzaamheid speelt in de bouw een steeds grotere rol, maar is nog altijd niet de standaard.

 

Aannemer

Volgens de meeste marktpartijen zijn het voornamelijk opdrachtgevers die de toepassing van duurzaamheid vaak belemmeren. Ook de aannemer B&U wordt relatief vaak aangewezen, vooral door woningbouwcorporaties. Dit blijkt uit onderzoek voor de BouwKennis Duurzaamheid & Energie Monitor 2012. Om duurzaamheid de komende jaren een grotere rol te laten spelen, moeten er volgens de markt vooral lagere prijzen komen. Daarnaast verlangt men een actievere overheid.

 

Klik hier voor een samenvatting van het onderzoek. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.