fbpx
Bericht

Oude cv-ketel: 9 mensen onwel

Oude cv-ketel: 9 mensen onwel

Negen mensen zijn zondag in Den Haag onwel geworden door koolmonoxidevergiftiging. Een verouderde cv-ketel in de portiekwoning blijkt de oorzaak.

 

 

Zondagmiddag rond 13.00 uur werd er een hoge concentratie koolmonoxide gemeten in drie woningen in een portiek aan de Lijnbaan in Den Haag, meldt de brandweer. Negen mensen werden onwel geworden door koolmonoxidevergiftiging en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De mensen werden niet lekker en belden 112. De elf bewoners van de twee woningen erboven zijn ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. De oorzaak volgens de brandweer, een oude cv-ketel, stond op de onderste verdieping van de portiekwoning. Het gas kon zich door de oude houten vloeren snel door het pand verspreiden.

 

Ook in het Limburgse Klimmen raakten twee bewoners dit weekend onwel geworden door koolmonoxide. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen ontdekten deze tevens een hennepplantage. De koolmonoxide bleek afkomstig van een stroomaggregaat. Ook bleek er met de meterkast geknoeid te zijn. Een bewoner (26) is aangehouden. De plantage is geruimd.

 

Onderhoud

Ongevallen met koolmonoxide leiden jaarlijks tot vele ongevallen. In veel gevallen is een slecht onderhouden cv-ketel, of defecte rookgasafvoer de oorzaak. Branche-organisatie Uneto-VNI en de brandweer pleiten voor een verplichte apk voor cv-ketels.

 

Lees hier een blog over de problematiek.

2 reacties op “Oude cv-ketel: 9 mensen onwel

 1. mart tomassen schreef:

  Als verantwoordelijke van een servicebedrijf voor cv en mv bevestig ik graag de noodzaak voor periodiek onderhoud. Maar ik wil graag een stap verder gaan.
  Wie kent de bedrijven niet die een onderhoudsbezoek in 10 minuten kunnen plegen. Maar al te vaak nemen wij een installed base van een opdrachtgever in onderhoud en moeten we steeds weer constateren dat deze niet voor niets een overstap maken.

  Ik maak me daar geregeld druk om. Tegen een lage prijs inschrijven en dan geen geld in goed onderhoud stoppen. Het gaat dus verder dan hier wordt gesteld.
  Dus, ja laat onderhoud uitvoeren, maar kijk daarnaast ook even verder.
  Laat alleen kwalitatief hoogwaardige bedrijven dit soort werkzaamheden uitvoeren.

  Breman Service gaat hier erg ver in. Voor elk toestel in gebruik hebben zij een protocol gemaakt wat wordt beheerd vanuit haar bedrijfsschool. Een dynamisch document wat verversd wordt voor al onze servicemonteurs.

 2. Oostendorp schreef:

  goed bezig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.