fbpx
Bericht

Payrolling populair in de bouw’

Payrolling populair in de bouw'

Payrolling blijkt een populaire wijze van flexibilisering van arbeid bij bouwgerelateerde ondernemingen. Dit blijkt uit de resultaten van Please, één van de grotere payrolspecialisten van Nederland.

 

 

Het afgelopen jaar zijn volgens payrollbranche-organisatie VPO in totaal 145.000 flexibele arbeidscontracten via payrolling tot stand gekomen. De verwachting is dat dit in 2012 zal oplopen naar 180.000. Payrolling blijkt vooral populair bij bedrijven in de bouwkolom, zo blijkt uit de resultaten van Please. Het bedrijf zag de algehele omzet met 24 procent groeien, waarbij een belangrijk deel voor rekening kwam van bouw en horeca (37 procent groei).

Payrolling is een wijze van flexibilsering van arbeid, waarbij bouw of installatiebedrijf wel de werving en selectie van werknemers voor haar rekening neemt, maar het payrollbedrijf de juridische en administratieve kant van de arbeidsrelatie onderhoudt. Deze vorm van flexibele arbeid blijkt een veel gebruikt alternatief voor detachering en uitzendwerk.

 

Klik hier voor een uitgebreid artikel. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.