fbpx
Bericht

Pleidooi BTW-verlaging warmtepompen

Pleidooi BTW-verlaging warmtepompen

Fabrikanten van warmtepompen roepen het kabinet op om de BTW op warmtepompen te verlagen van 21 naar 6 procent. De marktpartijen stellen in de brief ook ‘absoluut geen subsidieregeling’ te willen.

 

 

De Dutch Heatpump Association (DHPA), vereniging van warmtepompfabrikanten, heeft een brief gestuurd naar het kabinet, zo meldt de nieuwsbrief van Stichting Duurzame Energie Koepel deze maand. Hiermee wil DHPA voorkomen dat de branche eenzelfde subsidieregeling als zonnepanelen krijgt voorgeschoteld. “Het is opmerkelijk dat Den Haag met deze subsidieregeling duidelijk kiest voor één technologie. En dat terwijl de overheid tot nu toe heel duidelijk heeft geroepen niet voor één technologie te willen kiezen.”

 

Energiebesparing

De BTW-verlaging is volgens voorzitter Peter Wagener van de Dutch Heat Pump Association fiscaal relatief eenvoudig uit te voeren en effectiever dan een subsidieregeling zoals die van de zonnepanelen.  Volgens de fabrikantenkoepel kunnen huiseigenaren en woningcorporaties hiermee op een goedkope manier de eigen energierekening verlagen en het thuiscomfort verbeteren. “Daarnaast moet Nederland aan de CO2-reductieverplichtingen van de EU in 2020 voldoen, en dat is niet te halen zonder dat er in de gebouwde omgeving wordt bespaard en verduurzaamd.” De DHPA reageert dan ook bijzonder teleurgesteld op het uitstel voor de verplichte invoering van het energielabel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.