fbpx
Bericht

Prestaties WKO inzichtelijk

Prestaties WKO inzichtelijk

De prestaties van installaties voor warmte en koude opslag inzichtelijk maken; dat is het doel van het prestatiedashboard dat technisch dienstverlener Cofely heeft ontwikkeld.

 

 

Met het WKO Prestatie Dashboard – een geavanceerd instrument voor het real time monitoren van WKO-systemen – biedt Cofely organisaties inzicht in de prestaties van WKO-installaties. Het online dashboard toont de efficiency van installaties en de kostenbesparingen die ermee worden bereikt. Ook maakt het de milieuwinst zichtbaar die een goed beheer van WKO-systemen in de vorm van CO2-reducties kan opleveren.

Cofely heeft het dashboard met SunSolutions – deskundig in IT-oplossingen op het gebied van energie – ontwikkeld. Het product wordt deze week op de Energiebeurs in Den Bosch geintroduceerd.

 

Warmteopslag

Bij het beheer van installaties wordt steeds meer ingezet op duurzame energie-installaties die een comfortabel binnenklimaat garanderen tegen lage energiekosten en een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Cofely beheert, exploiteert en financiert tientallen Warmte Koude Opslag (WKO) systemen. Bij een WKO-systeem wordt in de zomer warmte in de bodem gestopt om deze in de winter weer te gebruiken om gebouwen te verwarmen. In de winter wordt juist de overtollige koude in de bodem ingebracht waarmee in de zomer gebouwen gekoeld kunnen worden. Met prestatiecontracten is de benodigde hoeveelheden duurzame warmte en koude op het afgesproken moment te garanderen.

 

CO2-reductie  

Het WKO Prestatie Dashboard van Cofely toont naast de efficiëntie van installaties de mate waarin afgesproken serviceniveaus worden behaald.

Bovendien maakt het zichtbaar hoe een goede monitoring van WKO-systemen kan resulteren in kostenbesparingen, milieuwinsten en CO2 reductie.

Het hart van het systeem is eSight – internationaal gerenommeerde energie monitoring software – dat energiedata kan analyseren en presenteren in webbased dashboards. “Het WKO Prestatie Dashboard is een intelligente IT-oplossing voor energieoptimalisatie, waarmee Cofely niet alleen efficiënter maar ook goedkoper aan klanten kan leveren. Dankzij nauwgezette, real time monitoring zijn we bovendien in staat onze klanten een beter inzicht te bieden in de prestaties van WKO-systemen”, vertelt Bas Ambachtsheer, Algemeen Directeur Cofely Energy Solutions.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.