fbpx
Bericht

Proeftuin duurzame techniek op daken

Proeftuin duurzame techniek op daken

Op het dak van de Hogeschool Utrecht is een proeftuin voor duurzame installatietechniek ingericht.

 

  

De Duurzame Energie Proeftuin op het dak van Hogeschool Utrecht is een van de eerste vijf daken in het Duurzame Dakenplan van de provincie Utrecht. De tuin met een omvang van 500 m2 en tien verschillende daktechnieken vormt de basis voor uitdagend techniekonderwijs met praktijkopstellingen van deze tijd. De tuin levert de opgewekte elektriciteit waar mogelijk terug aan het net. De opgewekte warmte wordt gebruikt als warm tapwater en verwarming. De mogelijkheden voor koeling met warmte worden onderzocht.

 

Zonnepanelen

De provincie Utrecht werkt samen met de Hogeschool Utrecht en andere partners uit de regio aan technieken die onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. In daken zit een enorm potentieel voor duurzame energietechnieken zoals zonnepanelen, -boilers en andere innovatieve dakbedekking. Hiermee is energiewinst te behalen.

 

Als onderdeel van de landelijke Dutch Green Building Week werd de proeftuin van Hogeschool Utrecht op 23 september officieel in gebruik genomen.  Klik hier voor meer informatie en bezoekmogelijkheden voor deze proeftuin 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.