fbpx
Bericht

Sauna’s gecontroleerd op legionella

Sauna's gecontroleerd op legionella

De Inspectie Leefomgeving en Transport gaat saunacomplexen extra controleren op het voldoende en juist bemonsteren ter voorkoming van legionella. In 2012 had de helft de administratie niet op orde.

 

 

Sauna’s moeten net als andere groepen bedrijven en instellingen een actuele risico-analyse en beheerstplan hebben om legionellabesmetting in het drink- en douchewater te voorkomen. Ook moeten zij beheerstmaatregelen uitvoeren en monsters nemen. Vanaf deze maand gaat de Inspectie Leefomgeving en Transport in een thema-actie kijken of sauna’s deze regels goed naleven.

 

Verhoogd risico

Afgelopen jaar bleek dat de heflt van de gecontroleerde sauna’s de zaken op orde had. Bij de sauna’s waar sprake was van een sterk verhoogd risico op legionella (12%) schoot vrijwel altijd de bemonstering tekort. Het ging hierbij zowel om de verplichting halfjaarlijks te monsteren als om de verplichting dit door een gecertificeerde monsternemer te laten doen. De boete bij tekortkomingen bedraagt 5000 euro voor onvoldoende bemonsteren, en 2500 voor het niet op de juiste wijze bemonsteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.