fbpx
Bericht

Schaamte over ‘wc-pot werpen’

Schaamte over 'wc-pot werpen'

Kroonprins Willem Alexander heeft op Koninginnedag met schaamte meegedaan met het ‘wc-pot werpen’. “Het is niet te rijmen met het feit dat een groot deel van de wereldbevolking geen toegang heeft tot adequate sanitatie.”

 

 

Dit zei de prins woensdag tijdens een bijeenkomst over duurzaamheid in Rotterdam. “In Nederland zijn dorpen waar ze voor de lol wedstrijden doen in het gooien met wc-potten. Ik heb daar op 30 april met een glimlach aan meegedaan, maar niet zonder met enige schaamte te denken aan die ruim 2,6 miljard mensen op deze aarde die niet beschikken over zelfs maar de meest basale structuur om op een waardige manier hun dagelijkse behoefte te kunnen doen.”

Overigens: de prins won het wedstrijdje wc-pot werpen in Rhenen.

 

2 reacties op “Schaamte over ‘wc-pot werpen’

  1. F.Ubels schreef:

    De prins mag van mij best wat andere gevoelens hebben bij het spelletje op koninginnedag. Maar het komt mij nogal hypocriet over als je je lekker voelt bij de aanschaf van een zomerhuisje in Griekenland voor miljoenen euro’s terwijl er miljarden mensen niet over een huis en/of water beschikken. En wat te denken van het prive gebruik van het regeringsvliegtuig terwijl er miljarden mensen met een lekkende emmer of oude colafles kilometers moeten lopen om wat vervuild putwater te halen om in leven te blijven.
    In dat licht gezien is het gooien met een paar wc-potten m.i. nog niet zo vreselijk.

  2. jack schreef:

    Hypocriet is inderdaad het juiste woord voor deze “opgeblazen” reactie. De schijn wordt bijna gewekt dat als W.A. de pot niet had gegooid, de mensen die momenteel geen sanitaire voorzieningen hebben, het dan wel zouden hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.