fbpx
Bericht
Siertsema nieuwe voorzitter Uneto-VNI

Huidig directeur Titia Siertsema wordt de nieuwe voorzitter van Uneto-VNI worden. Zij zal Marcel Engels opvolgen die eind dit jaar na twee termijnen afzwaait.

 

 

Siertsema (55), op de foto met Engels op bezoek bij demissionair minister Spies, was de afgelopen tien jaar algemeen directeur van Uneto-VNI. Hierin gaf zij leiding aan de interne organisatie van de branchevereniging. Daarvoor bekleedde zij managementfuncties in de energiesector, onder meer als regiodirecteur bij Eneco. Marcel Engels (62) is na twee termijnen (3 en 4 jaar) niet meer statutair herkiesbaar.

Ambitie

Siertsema volgt per 1 januari 2013 Marcel Engels op: “Ik ga me vooral richten op het versterken van onze lobbyactiviteiten en het vormgeven van een krachtig innovatiebeleid. Met thema’ s als energiebesparing en duurzaamheid kunnen de installatiebranche en de technische detailhandel de Nederlandse economie en de werkgelegenheid een forse impuls geven. Zorgtechnologie biedt daarnaast oplossingen voor het terugdringen van de zorgkosten en verdere ontwikkeling van de sector. Daarbij is nog veel te bereiken.” 

 

Vacature

De Ledenraad van UNETO-VNI beslist op 26 juni aanstaande formeel over haar benoeming, waarna zij per 1 januari aanstaande aantreedt als nieuwe voorzitter. Door het aanvaarden van het voorzitterschap door Siertsema komt de plek van algemeen directeur bij Uneto-VNI vacant. Deze vacature wordt later dit jaar ingevuld.

Een interview waarin Marcel Engels terugkijkt op de afgelopen 7 jaar vindt u in het jubileumnummer van Installatie en Sanitair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.