fbpx
Bericht

Sociale huurwoningen vol zonnepanelen

Sociale huurwoningen vol zonnepanelen

Woningcorporaties De Key en Stadgenoot laten in totaal 1215 zonnepanelen plaatsen op verschillende wooncomplexen in Amsterdam.

 

  

De hoeveelheid zonnepanelen is voldoende om ongeveer 70 woningen een jaar lang van elektriciteit te voorzien. Hiermee is stadsdeel Nieuw-West een stap dichterbij de doelstelling voor CO2-reductie.

 

Stadsdeelwethouder Paulus de Wilt (Milieu) heeft voor de plaatsing van de zonnepanelen een overeenkomst ondertekend tussen de woningcorporaties en firma Yellow Step Solar (YSS). Dit bedrijf dat verwerft, financiert en exploiteert de zonnepanelen en bijbehorende installaties. Voor de exploitatie ontvangt YSS subsidie uit de landelijke Stimuleringsregeling Duurzame Energieopwekking (SDE).

  

YSS blijft twintig jaar eigenaar van de installatie, die daarna wordt overgedragen aan de woningcorporaties. Het dagelijks bestuur wil dat meer corporatiewoningen op deze manier worden voorzien van duurzame energie. Yellow Step Solar is een concept dat eerder in Amsterdam onder meer 21 basisscholen van zonnepanelen heeft vorzien. Vennoten van YSS zijn Greenchoice en International Solar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.