fbpx
Bericht
Spoelrandloos toilet bekroond op Batibouw

De wandclosets van Sphinx zonder spoelrand zijn op de Belgische beurs Batibouw bekroond met de Belgian Building Design Award.

 

 

Toiletten zonder spoelrand, ook wel rimfree genoemd, hebben als voordeel dat ze makkelijk te reinigingen zijn, en er geen vuilophopingen onder de spoelrand plaats kunnen vinden. De vormgeving en spoeltechniek van deze closets dragen bij aan optimale hygiëne en bieden – door het ontbreken van verstopplekken – extra voordeel in ruimten met verhoogde veiligheidseisen.

 

Design

De beoordeling werd gedaan door vertegenwoordigers van de Belgische Orde van Architecten en de AiNB (Associatie van Interieurarchitecten). De jury prees de perfecte mix van functionaliteit en design. “Sphinx was niet op zoek naar enkel ‘design om het design’, maar vertrok vanuit de techniek, om zo tot een bijzonder resultaat te komen. De vormgeving is zeer aantrekkelijk, ook aan de binnenzijde. Omdat het toilet geen spoelrand meer heeft, zijn er bovendien geen verborgen plekken waar zich vuil kan afzetten en waar bacteriën zich kunnen nestelen”, aldus het juryrapport.

 

Drugs

Naast de hygiëne en het reinigingsgemak biedt het toilet ook mogeljikheden in sanitaire ruimten in justitionele omgevingen, doorgangsruimten (vliegvelden, treinstations) en psychiatrische instellingen. Door het ontbreken van randen biedt het closet geen mogelijkheden om drugs onzichtbaar te verstoppen. Daarmee biedt het closet meerwaarde in omgevingen met verhoogde veiligheidseisen. De Sphinx Rimfree closets zijn beschikbaar in de series Sphinx 300 en Sphinx 345. De closets spoelen met 6 liter, het Sphinx 300 wandcloset kan ook met waterbesparende 4,5 liter spoeling worden gebruikt.

 

Het toilet was ook al op de afgelopen VSK en Bouwbeurs in Utrecht te zien.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.