fbpx
Bericht
Sterk maken voor werknemers met beperking

Vloerverwarmingsproducent WTH maakt deel uit van werkgeversplatform De Normaalste Zaak. Dit platform is een samenwerking van zo’n 70 bedrijven die zich sterk maken voor mensen met een beperking of andere afstand tot de arbeidsmarkt.

 

 

De Normaalste Zaak is een initiatief van MVO Nederland, Start Foundation en werkgeversvereniging AWVN. Omdat WTH al jaren met dit onderwerp bezig is, is zij uitgenodigd om samen met bedrijven als Ahold, NS, McDonald’s en Rabobank Nederland afspraken te maken om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. WTH laat haar vloerverwarmingsverdelers produceren, assembleren en testen bij sociale werkplaatsen in Dordrecht en Deventer.

 

Formateurs

De Normaalste Zaak ging op 20 september jl. formeel van start Daaraan voorafgaand hadden de ruim 70 genodigden zich gebogen over knelpunten én mogelijke oplossingen voor een ‘inclusieve arbeidsmarkt’ waarop niemand meer wordt buitengesloten. De uitkomsten van die brainstormsessies worden gebundeld in een manifest dat binnenkort aan de formateurs Henk Kamp en Wouter Bos wordt overhandigd.

 

Signalen

Dr. Bernard ter Haar, directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), riep De Normaalste Zaak op om de overheid signalen te blijven geven wanneer dingen niet goed lopen. Veel werkgevers storen zich bijvoorbeeld aan de enorme papierwinkel waarmee ze geconfronteerd worden als ze iemand met een arbeidsbeperking in dienst willen nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.