fbpx
Bericht
Stop op 'Duurzame Warmte' zet kwaad bloed

De met terugwerkende kracht stopgezette subsidieregeling Duurzame Warmte houdt de gemoederen bezig. Ruim 1400 huishoudens grijpen met terugwerkende kracht naast subsidie, omdat de duurzame installatie niet voor 17 februari is geinstalleerd.

 

Nadat eerder al Installatie.nl-blogger Erik Bek het overheidsbesluit rond de subsidieregeling voor Duurzame Warmte hekelde, laat nu ook de Vereniging Eigen Huis van zich horen. De belangenbehartiger van eigenwoningbezitters noemt de wijzigingen ‘onvoorstelbaar’, ‘halfbakken’, de coulanceregeling ‘onacceptabel’ en de communicatie ‘een puinhoop’. “Minimaal 1400 gedupeerden lopen beloofde subsidies tot 5000 euro mis.” Ook installatiebedrijven en installatieadviseur worden postuum de dupe van de maatregel.

 

Einde regeling

Begin juli maakte de overheid een eind aan de subsidieregeling Duurzame Warmte, een subsidiepot waarvoor aanvragen konden worden ingediend voor ondermeer warmtepompinstallaties, HRe-ketels en zonneboilers. De opschorting vond plaats met terugwerkende kracht. De overheid presenteerde nadien een coulanceregeling voor aanvragen tot 17 februari. Voorwaarde is wel dat de installatie ook voor die tijd moet zijn aangeschaft.

Vanaf januari tot en met 8 juli dit jaar zijn er, volgens cijfers van AgentschapNL, 2.000 subsidieaanvragen Duurzame Warmte ingediend. Hiervan zijn er 1.400 ingediend na februari, voor een gemiddelde subsidie van 5.000 euro. De 600 aanvragers tot 17 februari komen alleen in aanmerking als ze de installatie al hebben aangeschaft, de laatste groep helemaal niet meer.

 

Lees hier de blog van Erik Bek Meer informatie in de kamerbrief van 4 juli 2011 en in de publicatie in de Staatscourant 8 juli 2011.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.