fbpx
Bericht

Techniekonderwijs beter aansluiten

Techniekonderwijs beter aansluiten

Het kabinet wil dat techniekonderwijs beter aansluit op de wensen van het bedrijfsleven. In april presenteert minister Kamp een techniekpact.

 

 

In de techniek, waaronder de installatietechniek, is een groot tekort aan goed opgeleide mensen. Om het tekort aan technisch personeel tegen te gaan, wil het kabinet al in gang gezette projecten uitbreiden die het onderwijs in de techniek beter laten aansluiten op de wensen van de bedrijven. Minister Henk Kamp van Economische Zaken gaf maandagavond aan dat hij de plannen, die hij een pact noemt, in april 2013 in de Kamer zal presenteren. Het pact wordt gesloten met werkgevers, onderwijs en de vakbeweging en zal vooral bestaat uit afspraken over wie wat gaat doen. Goede dingen die nu al in de regio gebeuren, wil hij elders ook onder de aandacht brengen. En hij wil te weten komen waar bedrijven behoefte aan hebben. “Er is een hoop goede wil en die gaan we uitwerken”, zo reageerde Kamp op het voorstel van de VVD om te gaan praten met stichting TechniekTalent, die ervoor wil zorgen dat er op 7000 onderwijsinstellingen capabele techniekcoaches komen.

 

Tekort aan technici

De komende jaren loopt het tekort aan goed geschoolde technici tot meer dan 150.000 mensen in 2016. In februari 2012 is het Masterplan Bèta en Technologie gepresenteerd met plannen om het tekort aan te pakken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.