fbpx
Bericht
Teleurstelling over uitstel Energielabel

Gisteren besloot de Tweede Kamer tot uitstel van een verplicht Energielabel. Marktpartijen zijn daar teleurgesteld over.

 

“Een echt verplicht Energielabel bij verkoop van woningen is absolute noodzaak om energie- en kostenbesparing te stimuleren”, zeggen Bouwend Nederland, Vereniging Energie-Nederland, Uneto-VNI, Duurzame Energie Koepel, Aedes en stichting Meer Met Minder in een gezamenlijke reactie op het Tweede Kamer-besluit. “Al sinds 2008 is de verplichting van kracht om bij verkoop van woningen een Energielabel te leveren. Omdat koper en verkoper er vanaf konden zien, leidde dat echter de afgelopen vier jaar niet tot een grote vlucht van het Energielabel. Het is nu tijd om die verplichting effectief te maken, zoals minister Spies dat voorstelt.” 

 

Koopkracht

De invoering en handhaving van het Energielabel moet burgers en bedrijven bewust te maken, zodat energie en kosten kunnen worden bespaard. De bouw- en installatiesector, energiebedrijven en corporaties werken met de overheid al jaren aan een serieuze rol voor het Energielabel. “Over nut en noodzaak is nauwelijks discussie. Het is daarom onbegrijpelijk dat er wederom een vertraging dreigt. Energiebesparing stimuleert de koopkracht en geldt bovendien al geruime tijd als een potentiële groeimarkt voor onze economie”, aldus de persverklaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.