fbpx
Bericht

Themabijeenkomst rond KNX

Themabijeenkomst rond KNX

Op 8 maart organiseert het KNX-netwerk in Nederland de eerste themabijeenkomst van 2012. Het centrale thema van deze bijeenkomst is KNX en draadloze technieken.

 

De komende jaren ontstaan er steeds meer mogelijkheden met draadloze woning- en gebouwautomatisering in met name de bestaande bouw en de renovatiemarkt. KNX kan hierbij twee draadloos werkende media inzetten, KNX RF en KNX IR. Bovendien kan de wereldstandaard KNX ook samenwerken met andere, belangrijke protocollen, zoals Enocean en Zigbee.

Op de themabijeenkomst zullen deskundige sprekers de techniek achter het nog relatief weinig toegepaste KNX RF protocol uit de doeken doen. Het grote voordeel van KNX RF is deze voor bi-directionele communicatie zorgt. In de communicatie wordt dus altijd een terugkoppeling gegeven, zodat gebruikers in de bediening altijd weten of de schakeling is uitgevoerd en wat de status van de schakeling is. Dit is bij veel andere draadloze protocollen niet het geval.

Naast presentaties over de techniek, zijn er ook lezingen over toepassingen met KNX en over de combinatie met andere draadloze protocollen en systemen. Commercieel ingestelde medewerkers van installatiebedrijven kunnen op deze dag ideeën en informatie opdoen over de wijze hoe zij met dergelijke KNX-systemen nieuwe omzet kunnen creëren. Voor de technisch ingestelde KNX Professionals is er ’s middags een uitgebreide sessie over de software ETS4. De laatste stand van zaken wordt doorgenomen en problemen worden, zo mogelijk, opgelost.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor KNX Professionals. Niet-leden betalen 150 euro entree. Zodra het volledige programma van de bijeenkomst bekend is, kan men deze vinden op de website www.knx-professionals.nl. Op deze site is ook een inschrijfformulier te vinden. De bijeenkomst begint om 09.00 uur en duurt tot 17.00 uur, en vindt plaats bij congrescentrum Inn Style in Maarssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.