fbpx
Bericht

Toilet loopt over van techniek

Toilet loopt over van techniek

Het toiletreservoir en pot herbergen steeds meer design en techniek. Installatie.nl heeft een album Toilettrends 2013 gemaakt.

 

 

De nieuwste technieken rondom het toilet betreffen vooral het reduceren van het aantal liters spoeling, het brengen van meer hygiëne, en het verhogen van bedieningsgemak en comfortbeleving. Dit blijkt uit een inventarisatie van vakblad Installatie en Sanitair. Hier is een fotoalbum met Toilettrends 2013 te vinden.

 

Opvallend is, net als bij kranen, de toename van benodigde elektra-aansluitingen in de kleine kamer. De groei van het aantal technische features rondom de wc, biedt mogelijkheden voor de vakman om zich te onderscheiden. Zo moeten voor waterbesparende spoelingen rekening gehouden worden met de riolering, aangezien Bouwbesluit en de NEN 3215 nog altijd uitgaan van een 6 liter spoeling. Deskundigen zien problemen wanneer grote spoelingen van 2 liter, op dit moment het minimum, de standaard gaan worden. “De waterhoeveelheid is te klein om de afstand te overbruggen”, aldus Jeroen Bosman van Geberit in de juni-editie van vakblad Installatie en Sanitair. Een andere belangrijke trend is het levensloopbestendig maken van toiletten, zonder in te boeten aan het uiterlijk of luxe uitstraling.

 

Weblog

Klik hier voor een weblog van Eddy Buiting over dit onderwerp

 

Fotoalbum

Klik hier voor het fotoalbum Toilettrends 2013

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.