fbpx
Bericht
Uitstel voor bijtelling bestelauto

De belasting op woon- en werkverkeer wordt pas behandeld na de verkiezingen. Staatsecretaris Weekers liet weten dat de plannen nog verdere technische uitwerking behoeven.

 

 

Hij spreekt tegen dat er partijen zijn die op het besluit willen terugkomen. Weekers waagde zich niet aan een voorspelling over het daadwerkelijk realiseren van de plannen, maar een vertraging van invoering ligt wel in de lijn der verwachting.

Het kabinet en een Kamermeerderheid wilden aanvankelijk, zoals in het Lente-akkoord overeengekomen, het begrip zakelijk verkeer vanaf 1 januari 2013 inperken. Het gevolg is dat woon-werkkilometers met de zakelijke bestelauto gaan gelden als privékilometers. Een werknemer die ’s avonds de bestelbus mee naar huis neemt en er ’s morgens weer mee naar de zaak komt of ermee naar een klus rijdt, krijgt daardoor te maken met een bijtelling op het loon. Aangezien werknemers dit gecompenseerd willen zien, betekent dit een aanzienlijke lastenverzwaring voor werkgevers.

Ondernemersverenigingen starten een campagne die de bijtelling op woonwerk-verkeer van de bestelauto moet voorkomen. De campagne heet: ‘Je bent de sjaak, met een bestelbus van de zaak’. De campagne is een initiatief van EVO, de belangenvereniging voor de logistiekbranche.  

Branchevereniging Uneto-VNI schaarde zich al eerder achter de campagne Je Bent De Sjaak. EVO wil een petitie aanbieden tegen het voorstel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.