fbpx
Bericht

Uneto-VNI bepleit lage BTW

Uneto-VNI bepleit lage BTW

In een brief aan de informateurs Kamp en Bos bepleit branchevereniging Uneto-VNI nogmaals een laag BTW-tarief voor energiebesparende maatregelen.

 

 

De installateursvereniging wil een regeerakkoord dat is gericht op een omslag naar een duurzame energievoorziening. Volgens de vereniging is versnelde verduurzaming dé manier om de Nederlandse economie uit het slop te trekken. Daarbij zou de introductie van een laag btw-tarief voor energiebesparende maatregelen een belangrijke rol kunnen spelen, net als fiscale vergroening. Dit schrijft Uneto-VNI in een brief aan de informateurs Bos en Kamp.

 

Als vertegenwoordiger van meer dan 5.000 installatiebedrijven, stelt de branchevereniging in de brief dat zij rekent op een regeerakkoord dat mikt op een versnelde verduurzaming van onze economie. Volgens voorzitter Marcel Engels is het een fabel dat de omslag naar een duurzame energievoorziening alleen maar geld gaat kosten. “Duurzame investeringen prima bij een nieuw kabinet dat minder afhankelijk wil worden van wispelturige energieleveranciers in het Midden-Oosten en de rekening niet wil doorschuiven naar toekomstige generaties.”

 

Fonds

Uneto-VNI vindt het belangrijk dat er zo snel mogelijk een fonds komt dat investeringen in energiebesparing gaat vergemakkelijken voor zowel bedrijfsleven als particulieren. Engels: ‘In het begrotingsakkoord is hier voor komend jaar 70 miljoen euro voor beschikbaar gesteld. Dat is een belangrijk signaal, want financiering van energiebesparende projecten is nu nog een bottleneck. Dankzij het revolverende karakter van het fonds kan er straks een veelvoud van 70 miljoen euro aan energiebesparende projecten worden gefinancierd.’

 

 

3 reacties op “Uneto-VNI bepleit lage BTW

 1. G.Westland schreef:

  Gezien deze tijd waar we allen in verkeren, en de consument
  is dit een zeer goed plan on het geheel vlot te trekken.

 2. Rob Trouwborst schreef:

  In ieder geval lage BTw tarief op energiebesparende maatregelen.

  Wat naar mijn mening ook voorgelegd zou moeten worden is het lage BTW tarief voor toepassen van duurzame investeringen, dus ook kwalitatief werk ( wat langer meegaat dus minder snel in de container verdwijnt ) , dan bedoel ik dus alle technische werkzaamheden aan bestaande gebouwen en woningen, uitgevoerd door “erkende” bedrijven.
  In ieder geval dmv een soort punten systeem de aanslag WOZ te verminderen. Dit bevorderd de verkoop van goed onderhouden- en zuinige woningen en gebouwen, waarbij ook het verschil beter gemaakt kan worden. ( iets waar Makelaars nog steeds moeite mee hebben )
  De ene woning is de andere niet !

  Met vriendelijke groet,

  Rob Trouwborst

 3. Johan schreef:

  Kwaliteit onderscheid zich in het werk niet in de sticker wel de persoon !
  OVER UNETO heel kort.
  Uneto is mijn inziens veel te star voor deze tijd als het om het keurmerk gaat, en dan bedoel ik niet weggeven een keurmerk maar voor praktijk gerichte ondernemers die goed draaien ook de mogelijkheid te bieden dit keurmerk te halen in bv 3 jaar en dan aktief begleiden en studeren niet gehaalt geen uneto keurmerk.
  en dan bedoel ik waar mogelijk voor kleine zelfstandigen die geen tijd meeer hebben om het papiertje op de gebruikelijke manier te halen dit dus op een andere manier wel te halen in een langer tijdsbestek.
  zeker omdat gezien de huidige economie er meer kleine zelfstandigen op de markt komen en zullen blijven komen.
  als deze categorie mensen op de juiste manier gestimuleerd word om keurmerk te halen en te behouden zal de kwaliteit van installaties beter gehandhaafd blijven in nederland en kan Uneto er ook van profiteren van een hoger leden aantal wat weer met zich mee brengt
  dat het voor een ieder beter is als er meer goede installaties afgeleverd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.