fbpx
Bericht
Uneto-VNI in gesprek met minister Spies

Uneto-VNI voorzitter Marcel Engels en directeur Titia Siertsema hebben een gesprek gehad bij minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken.

 

 

Tijdens dit kennismakingsgesprek ging het over onder andere de initiatieven van de brancheorganisatie op het terrein van innovatie, waarbij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken met behulp van technologie een speerpunt is. Liesbeth Spies is sinds 16 december 2011 minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ze volgde Piet Hein Donner op, die in februari 2012 vice-president van de Raad van State werd.

Ook de concrete invulling van het beleid op het gebied van energiebesparing in woningen werd besproken. De Uneto-VNI-delegatie benadrukte daarbij het belang van een stevig energielabel en verlenging van het convenant Meer Met Minder. Ook het positieve effect van investeringen in verduurzaming op de economische activiteit en de werkgelegenheid in de bouw- en installatiebranche kwam aan bod.
De minister was enthousiast over een ander belangrijk thema van Uneto-VNI: het terugdringen van de zorgkosten door het op grote schaal levensloopbestendig maken van woningen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.