fbpx
Bericht
"Uurtarief loodgieters blijft op niveau"

Loodgieters weten ook in de economisch zware tijd hun uurtarief op niveau te houden. Dit in tegenstelling tot vakmensen die zich met schilderen en stucen bezighouden. Dat blijkt uit onderzoek van Werkspot.nl.

 

 

De site voor online klusaanbesteding ervaart dat een loodgieter gemiddeld 38 euro per uur verdient aan via de site gegonnen klussen. Dit terwijl een stukadoor in dezelfde regio gemiddeld 28 euro per uur rekent. Een andere conclusie uit het onderzoek is dat een verbouwing in Zeeland voor de particuliere opdrachtgever het duurst is, terwijl men in Zuid-Holland het goedkoopst uit is. Het volledige onderzoek is hier terug te vinden.

 

Toetreders

De verschillen in loodgieterstarief per regio zijn te verwaarlozen, constateert Werkspot.nl. In de categorie waar loodgieters werkzaam zijn – CV, water en gas – is toetreding door de specialistische werkzaamheden en de technische ontwikkeling binnen de branche moeilijker dan in andere vakgebieden, zoals bijvoorbeeld schilderwerk, zegt het onderzoek. “Hierdoor is de instroom van nieuwe loodgieters minder groot en is de prijsdruk kleiner dan in categorieen waar het aanbod groot is. Het ontbreken van een neerwaartse prijsdruk wordt versterkt door het acute karakter van een aantal werkzaamheden die loodgieters vervullen. Een lek in de waterleiding of een probleem met de verwarming midden in de winter moet snel verholpen worden.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.