fbpx
Bericht

Vakgroep Domotica voor branchevereniging

Vakgroep Domotica voor branchevereniging

Uneto-VNI heeft een nieuwe vakgroep Do-IT opgericht. Dit onderdeel van de brancheorganisatie gaat zich richten zich op de ontwikkeling van de groeimarkten domotica, gebouwautomatisering en ict in de marktsegmenten woningbouw, zorg en utiliteit.

 

De vakgroep, die zo’n tweehonderd leden telt, gaat zich onder andere bezighouden met kennisoverdracht, belangenbehartiging, opleidingen en het organiseren van kennisbijeenkomsten. Do-IT is het resultaat van een fusie tussen de vakgroep Domotica System Integrator en de vakgroep ICT. Tijdens de openingsvergadering van de vakgroep in Rotterdam is Maarten van der Boon gekozen als eerste vakgroepvoorzitter.

 

Technologie

Belangrijkste reden voor de oprichting van de vakgroep Do-IT is de toenemende integratie van technologie in de gebouwde omgeving. Vakgroepvoorzitter Maarten van der Boon: ‘De vraag naar intelligent werkende systemen in de woningbouw, utiliteit en in de zorgsector neemt steeds verder toe. ICT-netwerken zijn daarbij onmisbaar. Vandaar dat de integratie van de bestaande vakgroep Domotica System Integrator en de vakgroep ICT voor de hand lag. De leden van beide vakgroepen hebben dan ook unaniem met de fusie ingestemd.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.