fbpx
Bericht

Van Dorp opleidingscentrum van start

Van Dorp opleidingscentrum van start

Van Dorp Installaties in Amersfoort is een eigen opleidingscentrum gestart. Sinds september dit jaar volgen 20 leerlingen tussen de 16 en 24 jaar bij het bedrijf hun opleiding elektrotechniek of werktuig(bouw)kunde op MBO-niveau.

 

Gijs Folmer, vestigingsdirecteur Van Dorp Installaties Amersfoort, meldt het plezier dat ze zelf ervaren in het werk, graag te willen overdragen aan de jongere generatie. “Ook zal er in de toekomst binnen onze onderneming een groeiend tekort ontstaan aan technisch geschoold personeel. De komende vijf jaar zien wij ons geconfronteerd met ongeveer 4% uitstroom van vakmensen die met pensioen gaan. De waardevolle kennis die daardoor verloren gaat willen wij graag op tijd aanvullen.”

 

In twee jaar monteur
De jongeren die zich hebben aangemeld bij het Van Dorp Opleidingscentrum worden in twee jaar tijd opgeleid tot monteur werktuigbouwkundige installaties of tot monteur elektrotechnische installaties. De ene week lopen ze vier dagen mee in het werkveld en krijgen ze een dag theorieles. De andere week werken ze drie dagen en krijgen ze een dag praktijkles en een dag theorieles. Als zij na twee jaar de opleiding succesvol hebben afgerond, ontvangen zij een geaccrediteerd diploma van ROC Midden Nederland op MBO-niveau 2. Een aantal leerlingen heeft reeds aangegeven ook te willen doorleren voor servicemonteur MBO-niveau 3. Van Dorp installaties is voor deze vervolgopleiding een plan aan het opstellen. Het wordt niet uitgesloten dat er meerdere opleidingen op MBO-niveau zullen volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.