fbpx
Bericht
Veel belangstelling webinar totaalrenovatie

Veel belangstelling voor het eerste webinar dat Eisma Bouwmedia, uitgever van vakinformatie voor de bouwsector, afgelopen donderdag organiseerde.

 

 

Eisma Bouwmedia is de uitgever van onder meer deze site en vakblad Installatie en Sanitair. De deelnemers aan het webinar, directeuren van installatie-, onderhouds- en bouwbedrijven, gebruikten de interactieve mogelijkheden volop. De sprekers die door Jan Maurits Schouten, hoofdredacteur van SchildersVakkrant werden ondervraagd tijdens dit live-webevent waren ondernemers met ervaring op het gebied van totaalrenovaties: het energiezuinig maken slecht geïsoleerde woningen. Het webinar is, na een eenvoudige registratie, hier terug te zien.

 

Inhoud

Jark Schepens, directeur van bouwbedrijf  de Bonth van Hulten in Nieuwkuijk (onderdeel Volker Wessels), beet het spits af. Het bedrijf verbouwde twee slecht geïsoleerde appartementencomplexen  in bewoonde staat om tot passiefhuizen en voerde een ‘schilrenovatie’ uit bij een straat eengezinswoningen in Drunen. Albert van Lohuizen, hoofd installatieconcepten bij Brink Climate Systems in Staphorst, was vanaf het begin betrokken bij het project De Kroeven in Roosendaal, waar ook een groot aantal  energieverspillende woningen volledig werd ‘ingepakt’ en van een installatie werd voorzien. Hierdoor werd het energieverbruik tot praktisch nul teruggebracht. Sander Willems, projectleider bij Willems Vastgoedonderhoud in Rotterdam, lichtte een nu lopend project toe: 52 woningen in Hoek van Holland met een F-label krijgen een compleet ander uiterlijk, inclusief een zolder erbij. Zonder dat het de bewoners geld kost. De energiebesparing van de nieuwe A+ woningen is zo groot dat de huurkostenstijging ertegen kan worden weggestreept.

 

Vragen

De deelnemers aan het Bouwwebinar van Eisma Bouwmedia bleven gedurende een vol uur geboeid kijken en luisteren. Daarbij nam 80 procent van de deelnemers ook deel aan polls die voorbij kwamen en stelden ze vooral veel vragen. Heel veel vragen. Dat waren  er zó veel dat de studiogasten ze onmogelijk allemaal in de uitzending konden beantwoorden. Aan de vragen was goed te zien dat veel ondernemers in het MKB-bouwbedrijfsleven zich vergaand bezig houden met het vraagstuk van totaalrenovaties.

 

Toekomst

Totaalrenovaties zijn de toekomst van de bouwsector. Nederland telt miljoenen woningen die slecht geïsoleerd zijn. Ze verbruiken het grootste deel van de energie die ons land jaarlijks verstookt. Vanwege het stijgen van de energieprijzen en het uitputten van de energiebronnen is er grote urgentie om die woningen een ‘energiesprong’ te laten maken. Vanwege het grote succes is Eisma Bouwmedia van plan in de nabije toekomst meer Bouwwebinars te organiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.