fbpx
Bericht
Veel 'foute' faillissementen in bouw'

Aan vier op de tien faillissementen in de bouw zit een luchtje, zegt vakbond FNV Bouw. Bedrijven laten zich volgens de vakbond vaker failliet verklaren om van duur personeel af te komen.

 

 

De bouwbedrijven maken daarna een doorstart met goedkope(re) zzp’ers, zo meldt het AD. Zo worden volgens de vakbond dure ontslagvergoedingen voorkomen, en kan het bedrijf toch nog doorstarten. De vakbond is bezig een zwartboek aan te leggen. Eerder dit jaar opende FNV Bouw een meldpunt om misstanden rond faillissementen te melden. Koepelorganisatie Bouwend Nederland zegt zich niet te herkennen in de waarnemingen van FNV Bouw.

 

Stijging

De website faillissementsdossier.nl heeft onlangs cijfers over de eerste acht maanden van dit jaar bekendgemaakt. In totaal gingen in de bouwsector in die periode 1330 bedrijven onderuit. Dit is een stijging met 45 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Zelfstandige stukadoors, loodgieters en schilders hebben het ook zwaar. Het aantal failliete bedrijven in deze groep steeg de eerste acht maanden met gemiddeld een kleine 50 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.