fbpx
Bericht
Verhuizer wil betalen voor zuinige installatie

Nederlanders zijn bereid te betalen voor energiebesparing wanneer zij een nieuwe woning kopen. Een energiezuinig huis is hen volgens onderzoek 2000 tot 5000 euro meer waard.

 

Ruim driekwart van de Nederlanders is bij verhuizing bereid om extra te betalen voor een huis dat meer comfort en mogelijkheden biedt op het gebied van energiebesparing en beveiliging. De meeste mensen hebben daar tussen de twee- en vijfduizend euro extra voor over.

 

Bestaande bouw 

Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 500 Nederlandse huizenbezitters dat Multiscope uitvoerde in opdracht van Niko, dat gespecialiseerd is in huisautomatisering. Een derde van de huizenbezitters overweegt in de komende twee jaar een nieuwe woning te kopen. De voorkeur gaat daarbij uit naar bestaande bouw. Hoewel de meeste verhuislustigen extra voorzieningen op het gebied van energiezuinigheid en beveiliging geen absolute voorwaarde vinden, laat een overgrote meerderheid weten dat wel een leuke extra te vinden. Daarvoor is bijna 10 procent van de mensen bereid meer dan vijfduizend euro extra te betalen voor een woning. Een derde wil wel extra betalen, maar niet meer dan tweeduizend euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.