fbpx
Bericht

Verkoop ketels daalt met 5 procent

In 2012 zijn ongeveer 5 procent minder cv-ketels verkocht dan in het jaar ervoor. CW-4 toestellen zijn veruit het populairst.

 

 

Vorig jaar werden 440.000 cv-ketels verkocht, zo blijkt uit gezamenlijke cijfers van het ketelfabrikanten. Volgens de VFK, de koepel van ketelfabrikanten, wordt dat vooral veroorzaakt door de mindere nieuwbouwproductie. De vervangingsmarkt is het afgelopen jaar stabiel gebleven. Van de verkochte toestellen gaat het in Nederland voornamelijk om hoogrendement (HR). Van de 440.000 toestellen zijn slechts enkele duizenden VR-ketels. Ze worden veelal geplaatst in woningen waar het rookgasafvoer ongeschikt is voor de condenserende rookgassen uit de HR-ketel. Ketels met warmwaterklasse CW-4 blijven het populairst in de markt, gevolgd door CW5. CW3 daalt al een paar jaar licht. Oktober is de populairste maand voor HR-ketels zo zeggen de cijfers, op de voet gevolgd door november. 

 

Toekomst

Voorzitter Henk Sijbring van de VFK ziet dat ketelfabrikanten meer inzetten op combinaties met duurzame bronnen, zoals solar en warmtepomptechniek. In de Bouwspecial Duurzaam energie opwekken, gratis meebezorgd bij de abonnees van vakblad Installatie en Sanitair, een toekomstanalyse van de HR-ketel, met onder meer de visies van fabrikanten Nefit, Intergas en Viessmann.

 

De special is ook aparte te bestellen. Klik hier.

3 reacties op “Verkoop ketels daalt met 5 procent

 1. V.E.Keeven schreef:

  Ik heb het stuk gelezen, maar snap er niks van.
  Het aantal van 440.000 stuks, is dit wereldwijde verkoop??????
  In Nederland zijn vorig jaar nog geen 50.000 woningen gebouwd.

 2. Stravers onstallatietechniek Vlaardingen schreef:

  Er zijn zo’n 50.000 woningen gebouwd maar 350.000 cv ketels vernieuwd in bestaande woningen met oudere cv ketel die te oud werden of stuk gingen en te de reparatie er te duur voor was .

 3. @vekeeven schreef:

  Incl export?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.