fbpx
Bericht

Verwarring rond ‘beste’ cv-ketel

Verwarring rond ‘beste’ cv-ketel

De Consumentenbond benoemt niet 1, maar 5 CW4-ketels tot ‘Beste uit de Test’. De herziening van de testresultaten van 2009 leidt tot verwarring in de markt.

 

 

In de nieuwe weergave van de tests mogen alle combi-toestellen die minimaal een rapportcijfer van 7,5 scoren, het predicaat ‘Beste uit de Test, november 2011’ dragen. Tot voor kort claimde alleen ATAG, die het hoogste rapportcijfer in de CW4-klasse heeft, deze titel. De Consumentenbond heeft geen nieuwe test voor ketels met het hr++-label uitgevoerd, maar de doorlopende testresultaten aangepast aan haar nieuwe richtlijnen en deze met terugwerkende kracht ingevoerd. De voorlaatste update van de test stamt uit 2009.

 

Onduidelijkheden 

De maatregel van de Consumentenbond roept reacties en onduidelijkheden op. In praktijk kunnen klanten en installateurs geconfronteerd worden met meerdere ‘best geteste’ producten in dit marktsegment, waar dit nog nooit eerder het geval was. De vijf ketels die dit predicaat mogen voeren, ontlopen elkaar viertiende in de rapportcijfers.

 

Lees hier verder voor uitleg, achtergronden en reacties

 

Lees hier een weblog hierover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.