fbpx
Bericht

Verzekeringen fors duurder

Verzekeringen fors duurder

Het deelakkoord tussen PvdA en VVD zorgt er voor dat de forensentaks wordt teruggedraaid. Wel wordt de assurantiebelasting van 9,7 procent opgeschroefd naar 21 procent.

 

 

Dit betekent vooral dat verzekeringen fors duurder gaan worden, en dat raakt zowel de particulier als de ondernemer. Het niet doorgaan van de forensentaks heeft geleid tot opluchting. Miljoenen mensen die van en naar hun werk afreizen dreigden volgend jaar zo’n 50 tot 70 euro per maand duurder uit te zijn door de bezuiniging. Nu krijgen werknemers 19 cent per gereisde kilometer belastingvrij vergoed. De vakbonden, werkgeversorganisaties zoals Uneto-VNI, de ANWB en NS, die al lange tijd actie voeren tegen de forensentakes, lijken hun zin te krijgen. Doordat medewerkers vaak vanuit huis naar werkzaamheden rijden en ze met de gewraakte nieuwe regeling hun bestelauto’s telkens op de zaak zouden moeten ophalen en weer wegbrengen. Dit zou installatiebedrijven veel geld gaan kosten. De installatiebranche heeft dagelijks 40.000 bussen op de weg.

 

1 reactie op “Verzekeringen fors duurder

  1. Rene Lobkis schreef:

    Het komt nog zo ver dat we straks als ondernemer, te voet naar het werk moeten. Best wel begrijpelijk dat er steeds meer ondernemers kapot gaan of failiet, kan me er echt iets bij voorstellen. Die in Den-haag liggen er niet wakker van

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.