fbpx
Bericht

Een nieuwe betonnen vloerplaat van Betonson geeft installateurs vrijheid om leidingwerk aan te brengen en te wijzigen in de woningbouw.

 

 

De PlusInstallatievloer, de zelfdragende voorgespannen vloerplaat van fabrikant Betonson heeft een standaard werkende breedte van 1200 mm, een hoogte van 200 mm en kan overspanningen maken tot 7,5 meter met raveellasten tot 6,5 meter. Er is een standaard langsgoot aanwezig met een breedte van 300 mm en diepte 100 mm ten behoeve van installaties. De installatieflexibiliteit betekent dat specifieke koperswensen tot in een late bouwfase nog kunnen worden aangepast, maar ook dat een woonwensen in een later kunnen worden aangepast aan de woonwensen van de gebruiker (levensloopbestendig).

  

Ruimte

De PlusInstallatievloer is voorzien van een ruime leidingzone waardoor de installateur de vrijheid heeft om zelfs tot op de bouwplaats wijzigingen binnen de standaard aanwezige leidingzone door te voeren. Er is ruimte genoeg voor riolering, elektra en gas. Ook leidingen voor mechanische of gebalanceerde ventilatie passen erin. Nabij de oplegging, binnen een zone van 500 mm uit het plaateinde, wordt afhankelijk van de benodigde installaties een dwarsgoot aangebracht. Door juiste positionering van de installatievloerplaat in het legplan is met de a-symmetrisch aangebrachte standaard leidingzone een groot bereik mogelijk.

 

Comfort

Individuele woonwensen kunnen worden aangepast aan de levensfase van de gebruiker. De PlusInstallatievloer toont aan dat ontkoppeling van de leidingen en de draagstructuur van de woning voordelen geeft op het gebied van flexibiliteit en dus keuzevrijheid biedt. Eventuele afdekking van de leidingzone kan zo worden gemaakt dat zelfs in het gebruiksstadium van de woning aanpassingen mogelijk blijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.