fbpx
Bericht
Volop klachten over subsidiepot zonnepanelen

De aftrap van de nieuwe subsidiepot voor zonnepanelen verloopt rommelig. Het digitale loket is slecht bereikbaar en installateurs klagen.

 

 

Sinds begin deze week is een run ontstaan op de subsidiepot van 22 miljoen euro die de overheid beschikbaar stelt naar aanleiding van het Lenteakkoord. Consumenten kunnen 15 procent van hun investering terugvragen. Per aanvraag is maximaal 650 euro beschikbaar, waardoor zo’n 30.000 aanvragen kunnen worden gehonoreerd, aldus AgentschapNL. Vanuit de branche was vooraf al de nodige scepsis over de regeling. Branchevereniging van installatiebedrijven Uneto-VNI verklaarde dat de branche de subsidie niet nodig heeft, omdat de markt vanwege de aanschafprijs en rendement prima op eigen benen kan staan.

 

Per post

De website van AgentschapNL waarop de aanvragen moeten worden ingediend, is na de aftrap nagenoeg onbereikbaar voor installateurs. Besloten is dat consumenten de subsidie nu ook per mail en post kunnen worden ingediend. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen. Installateurs en aanvragers klagen op social media volop over de gang van zaken. In het Financieel Dagblad komen installateurs aan het woord over hun ervaringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.