fbpx
Bericht

Webinar over duurzaam renoveren

Webinar over duurzaam renoveren

Eisma Bouwmedia – uitgever van onder meer Installatie en Sanitair en Installatie.nl – houdt op 6 december een gratis online seminar (oftewel webinar) over totaalrenovaties. Aanmelden kan vanaf nu.

 

 

Het grootschalig energiezuiniger maken van bestaande woningen is een groeimarkt. Miljoenen corporatiewoningen, vooral gebouwd in de jaren zestig tot en met tachtig van de vorige eeuw, verbruiken veel te veel energie. Vooruitstrevende aannemers, installateurs en vastgoedonderhoudbedrijven nemen het voortouw bij de renovaties. In het webinair komen Willems Vastgoedonderhoud, Brink Climate Systems, en De Bonth van Hulten aan het woord over hun ervaringen.

 

Zolder erbij

Willems Vastgoedonderhoud heeft meerdere totaalrenovaties in uitvoering heeft waarbij de presidentenwijk in Hoek van Holland de belangrijkste is. Sander Willems is de drijvende kracht achter dat project. ”Bij dit soort projecten is de planningsfase veel langer en intensiever”, legt Willems uit. “Innoveren doen we vooral met leveranciers. Onze houtskeletbouwer bijvoorbeeld, of de leverancier van de luchtverversingsapparatuur.”

 

De Kroeven

Hoe die samenwerking  precies in zijn werk gaat, zowel in het voorbereidende traject, als in de uitvoering met verschillende bouwpartijen, daar wil Willems graag over vertellen. Net als Albert van Lohuizen van Brink Climate Systems. Zijn bedrijf, gespecialiseerd in installaties voor de passiefhuissector, was een van de co-makers bij het project De Kroeven in Roosendaal. “We werden met de verschillende bouwpartijen min of meer in een kamertje bij elkaar opgesloten”, herinnert hij zich de eerste fase goed. “We moesten elkaars vertrouwen winnen, een open boek begroting opstellen, onderling een coördinator aanwijzen.” En het lukte: de bewoners hoefden maar een dag hun huis uit, en om 15:00 uur brandde de kachel al weer.

 

Investeren in kennis

Jark Schepens van aannemerij De Bonth van Hulten heeft soortgelijke ervaringen. Zijn bedrijf investeerde in kennis en is nu binnen het VolkerWessels-concern dé deskundige op het gebied van schilrenovatie en plusrenovatie. Ook hij pleit ervoor om co-makers in een zo vroeg mogelijk stadium te betrekken bij de plannen. Alleen zo voorkom je de faalkosten waar dit soort projecten, als ze in aanbesteding worden uitgezet, zo vaak op stuk lopen.

 

Webinar

Deze drie sprekers zijn op 6 december te beluisteren tussen 20.00 en 21.00 uur vanuit uw eigen bureaustoel. U kunt gratis deelnemen aan het webinar door u van tevoren in te schrijven. Als het webinar begint, logt u in met uw eigen computer. Deelnemen betekent ook actief deelnemen: u kunt per computer vragen stellen die zo veel mogelijk live worden beantwoord.

 

Aanmelden

Aanmelden kan vanaf nu via deze link. Het aantal deelnemers is beperkt, dus doe het snel. Nieuwsbriefabonnees van Installatie.nl hebben afgelopen week al een uitnodiging in de mailbox gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.