fbpx
Bericht

Werkbezoek minister rond energielabel

Werkbezoek minister rond energielabel

Minister Donner heeft zich bij een werkbezoek bij een makelaarskantoor in Eindhoven laten informeren over de praktische kant van het Energielabel bij verkoop van een woning.

 

Donner bracht in samenwerking met de NVM een werkbezoek aan NVM makelaar Debbie Mels van Lommers Makelaardij. Tijdens het bezoek werd bij één van de woningen in de verkoop een energielabel opgenomen en symbolisch overhandigd aan de eigenaar én de minister.

 

De NVM ziet kansen en toegevoegde waarde in een goed functionerend energielabel. Informatie over de energieprestatie van een woning kan de eigenaar aanzetten tot het treffen van energie -en daarmee kosten- besparende maatregelen. De aankoop van een huis en daarop vaak volgende verbouwingswerkzaamheden, vormen een van de natuurlijke momenten om hiertoe over te gaan en het label kan hiervoor een goed instrument zijn, mits de kwaliteit en betrouwbaarheid buiten kijf staan, aldus de NVM.  Vergaande voorstellen tot sanctionering bij ontbreken van een energielabel tijdens de overdracht van een woning zoals de minister heeft voorgesteld,acht de vereniging van makelaars echter onverstandig. De nadruk zou moeten liggen op stimuleren en niet op sanctioneren, aldus NVM.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.