fbpx
Bericht

Winterkou zorgt voor topdrukte

Winterkou zorgt voor topdrukte

De winterkou zorgt voor topdrukte bij installatiebedrijven. Het betreft vooral bevroren leidingen en haperende cv-ketels. Afgelopen woensdag werd een recordhoeveelheid aan gas verstookt.

 

De verwarmingsbedrijven hebben het vooral druk, doordat oudere ketels die ook nog eens niet regelmatig zijn onderhouden in storing gaan. Juist in een koude periode moet een cv-toestel op vol vermogen draaien en dan openbaren zich meestal de problemen. Ook bevroren en gesprongen waterleidingen leiden op verschillende plaatsen in het land tot problemen.
 

Onderhoud

Verwarmingsmonteurs moeten vooral uitrukken om oudere cv-ketels en ketels die niet goed zijn onderhouden aan de gang te krijgen. Uneto-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, raadt consumenten aan cv-ketels jaarlijks te laten onderhouden en oudere cv-toestellen te vervangen. De installateursvereniging waarschuwt bewoners aan om ventilatieopeningen ook bij koud weer open te houden. Gebrek aan ventilatie kan bij zogenoemde open gastoestellen mogelijk gevaar opleveren voor koolmonoxidevergiftiging.

 

Record 

Er is in Nederland in 15 jaar niet zo veel gas gestookt als afgelopen woensdag. In totaal ging er 519 miljoen kuub gas door de Nederlandse pijpen. Het record van 567 miljoen kuub wordt mogelijk nog deze week verbroken. Het record werd gevestigd op 2 januari 1997, twee dagen voor de laatste Elfstedentocht
 

Uneto-VNI adviseert consumenten dan ook om hun cv-toestel jaarlijks te laten controleren. Dat is niet alleen belangrijk om storingen aan de ketel te voorkomen, maar ook belangrijk vanuit het oogpunt van veiligheid en de energiezuinigheid. Een goed afgestelde cv-ketel verbruikt namelijk minder gas.

Bekijk hier een item van RTL Nieuws over de winterkou

1 reactie op “Winterkou zorgt voor topdrukte

  1. john voorts schreef:

    Het record van vorige week is gisteren verbroken. Toen werd 545 miljoen kubieke meter gas getransporteerd. dit record is 3de aller tijden. http://www.goedkoopste-energieleverancier.nl/component/content/article/96-veel-gasverbruik-door-extreme-kou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.