fbpx
Bericht
Wolter & Dros realiseert WKK bij VU/VUmc

Wolter & Dros gaat in samenwerking met gasturbine leverancier Turbomach de warmtekrachtkoppeling (WKK) realiseren bij het VU/VUmc Amsterdam in opdracht van het Energiebedrijf VU/VUmc. Het contract daartoe is deze week getekend.

 

 

 

De WKK wordt op de huidige locatie van het Energiebedrijf gerealiseerd en onderhouden, dit ter vervanging van de huidige motorcentrale. De WKK zal met een opgesteld vermogen van 9,2 MWe genoeg energie voor het preferente net  kunnen leveren voor de komende 15-20 jaar.

 In samenwerking met de huidige installaties is het mogelijk de complete universiteit en het ziekenhuis te voorzien van energie. De vrijkomende warmte wordt gebruikt voor de verwarming van de gebouwen en opwekking van koeling door absorptie koelmachines. De nieuwe WKK wordt gerealiseerd in een werkende ziekenhuis/universiteitsomgeving en zal medio 2014 operationeel zijn. 

 

Meerjarig onderhoud

Wolter & Dros is verantwoordelijk voor zowel het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de WKK.  Het Energiebedrijf VU/VUmc, onderdeel van de Facilitaire Campus Organisatie VU,  zorgt voor de continuïteit van de levering van elektriciteit, warmte, koude en perslucht, drinkwater, gedemineraliseerd water, aardgas en zuurstof. Het Energiebedrijf werkt zowel voor de Vrije Universiteit als het VU medisch centrum. Wolter & Dros realiseert vanaf de nieuwbouwfase in 1966 diverse kleine en grote werktuigbouwkundige projecten nieuwbouw, verbouw, renovatie zowel op Universiteitscampus VU, ziekenhuis VUmc als het energiecentrum VUmc.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.