fbpx
Bericht
Woningbezitter investeert 400 euro per maand

De gemiddelde eigenwoningbezitter was de afgelopen 12 maanden naast zijn hypotheeklasten nog circa 400 euro per maand extra kwijt voor onderhoud en het up to date houden van zijn woning. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerd eigen onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder eigenwoningbezitters in Nederland.

 

Vereniging Eigen Huis publiceert vandaag op www.eigenhuis.nl het nieuwe Woonpeil van augustus 2011, het kwartaalbericht van de vereniging over actuele ontwikkelingen op de woningmarkt. Hieruit blijkt onder meer dat de Nederlandse eigenwoningbezitter in de afgelopen 12 maanden gemiddeld een kleine 5000 euro uitgaf aan onderhoud en verbetering van zijn woning.

 

Cv-ketel

Het grootste deel van deze uitgaven ging op aan onderhoud. Ruim 2000 euro werd besteed aan regulier onderhoud zoals kleine reparaties en klussen als tuinonderhoud, onderhoud aan de cv-ketel, kleine dakreparaties en het verhelpen van verstoppingen. Ook het laten schilderen van het huis valt onder de noemer ‘regulier onderhoud’.
Groot onderhoud, zoals het vervangen van dakbedekking, het plaatsen van een nieuwe keuken of het vervangen van de cv-ketel kostte de gemiddelde eigenwoningbezitter ruim 1700 euro op jaarbasis.

 

Isolatie

Goed onderhoud is voor de eigenwoningbezitter van groot belang. Het gaat niet alleen om het behoud van woonplezier en wooncomfort. Een goed onderhouden woning is doorgaans gemakkelijker te verkopen en daardoor ook waardevaster. Om verbeteringen aan te brengen aan de woning werd gemiddeld ongeveer 1000 euro besteed. Isolatiemaatregelen hebben bijvoorbeeld steeds meer invloed op de waarde van een woning, omdat door de stijgende energiekosten huizenkopers steeds meer op de energiezuinigheid van woningen letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.