fbpx
Bericht

Zehnder-J.E.StorkAir levert BIM-bestanden

Zehnder-J.E. StorkAir heeft een groot deel van haar productrange beschikbaar gesteld voor toepassing in BIM (Building Information Modelling).

 

BIM is een oplossing die maakt dat alle relevante informatie tijdens het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn, werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. Ezechiël Kruijer van Zehnder – J.E. StorkAir: “Deze cruciale informatie is dan ook continu beschikbaar en altijd actueel. Door gebruik te maken van BIM, kunnen faalkosten vermeden worden omdat projecten beter inzichtelijk en beheersbaar worden. Hierdoor wordt de kans op fouten verkleind en wordt er efficiënter gewerkt.”

 

De Zwolse fabrikant van binnenklimaatoplossingen heeft inmiddels onder meer een grote range ventilatieoplossingen in BIM beschikbaar. De BIM bestanden staan op de website www.zehnder-jestorkair.nl. Kruijer: “Ik noem bijvoorbeeld de WHR 930, WHR 950, MX 110 – 320, VDA 160 – 560 en ook onze accessoires voor dakventilatoren. Maar ook geldt dit voor RRV, CMF, CMFe, ComfoFan CO2, regel- en schakelapparatuur en ventielen. De bestanden zijn geschikt voor Autodesk Revit. Het is de bedoeling dat in de toekomst elk nieuw product van Zehnder – J.E. StorkAir voorzien wordt van een BIM bestand.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.