fbpx
Bericht

Zonnedak voor Museon

Zonnedak voor Museon

Het dak van het Museon krijgt 200 zonnepanelen. De panelen, die 700 m2 dakoppervlak vullen, gaan op jaarbasis 38.000 kWh groene stroom opwekken.

 

Het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van het Museon is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen gemeente Den Haag, Eneco, het Museon en het Klimaatfonds Haaglanden. Deze partijen financieren het zonneproject gezamenlijk.

 

Nog dit jaar worden de 200 zonnepanelen op het dak van het wetenschappelijke museum geïnstalleerd door Tempus, het installatiebedrijf van Eneco. In de hofstad is er dan weer een concreet project gerealiseerd op het gebied van duurzame energie. Den Haag wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Door het toepassen van steeds meer duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, wind-, biomassa- en zonne-energie groeit het aandeel duurzame energie in de stad. Daarmee worden duizenden tonnen CO2 uitstoot voor de stad bespaard.

  

Over Museon
Het Museon werkt toe naar een klimaatneutraal gebouw. Het opwekken van duurzame energie via zonnepanelen past daarom prima bij de missie en programmering van het Museon.

De energie die wordt opgewekt wordt aanschouwelijk gemaakt voor het publiek via displays in het museum. De bezoekers, waaronder veel schoolklassen, leren hoeveel stroom er wordt opgewekt en hoeveel CO2-uitstoot wordt vermeden. Hieraan gerelateerd ontwikkelt het Museon speciale lesprogramma’s over energie en duurzaamheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.