fbpx
Bericht

Zonnepaneel van de zaak

Zonnepaneel van de zaak

Medewerkers van de Universiteit van Utrecht kunnen zonnepanelen huren via hun werkgever.

 

 

Het initiatief is geïnitieerd door Solease en de Universiteit Utrecht. Medewerkers van de Universiteit Utrecht kunnen zich een maand lang inschrijven voor dit duurzame initiatief. Daar waar de perceptie is dat zonnepanelen duur zijn, zich pas over langere termijn terugverdienen en veel rompslomp met zich meebrengen, wordt met dit initiatief alles voor de werknemers geregeld tegen een vast maandbedrag dat meteen een financiele besparing vertegenwoordigd tot 10%. In dit concept verzorgt Solease de financiering, installatie, monitoring, onderhoud, reparatie en verzekering. Medewerkers worden zo dus zonder investering en risico zelf een onafhankelijke groene energieproducent met hun eigen dak.

 

5000 medewerkers 

De Universiteit Utrecht ziet het als onderdeel van haar maatschappelijke taak om haar medewerkers bewust te maken van duurzaamheid. Middels de samenwerking met Solease stimuleert zij niet alleen duurzaam ondernemerschap in Nederland maar draagt zij ook direct met haar meer dan 5.000 medewerkers bij aan het verlagen van de CO2-voetafdruk.

 

Prijszekerheid 

Pierre Vermeulen, oprichter/CEO Solease: “Na het winnen van de Climate-KIC Venture Competition is de samenwerking met de Universiteit Utrecht het bewijs dat er behoefte is in de markt naar duurzame concepten die ook op sociaal economisch vlak renderen.” Naast werkgevers zoals de Universiteit Utrecht is Solease in contact met woningcorporaties omdat daar naast de CO2 besparing door middel van verduurzaming van het woningbestand ook een grote behoefte is aan het verhogen van het besteedbaar inkomen en prijszekerheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.