fbpx
Bericht

Zorg speerpunt installatiebranche

Zorg speerpunt installatiebranche

De zorg is een belangrijke groeimarkt van de installatiebranche. Het digitale stappenplan Wonen Welzijn Zorg moet installatiebedrijven facilitairen.

 

Met dit instrument kunnen installateurs inspelen op de wensen van klanten met een specifieke woon- zorgbehoefte. Het aanbod aan levensloopgeschikte woningen in ons land blijft achter op de vraag, zo stelt Uneto-VNI. De verwachting is dat er de komende jaren meer dan 400.000 bestaande woningen levensloopgeschikt moeten worden gemaakt, goed voor een omzet van meer dan 2 miljard euro. In dat kader ontwikkelde de branche al eerder een voorbeeldflat in Delft.

 

Online analyse

Het digitale stappenplan Wonen Welzijn Zorg dat op de beurs Elektrotechniek wordt gelanceerd, is tot stand gekomen in samenwerking met TNO. Het helpt installateurs op een gestructureerde manier door het ontwerp en realisatieproces van een aangepaste woning en is zowel bruikbaar richting particuliere als zakelijke klanten. Het nieuwe stappenplan, dat te vinden is op www.stappenplanzorgwoning.nl, bevat ook tips voor gespreksvoering en een handige literatuurlijst. Het model heeft betrekking op alle installatiedisciplines en omvat daarnaast kleine bouwkundige aanpassingen.

 

Nieuw werkterrein

Marcel Engels, voorzitter van Uneto-VNI: “Voor veel installateurs is de zorgmarkt een nieuw werkterrein. Dankzij het stappenplan kunnen installatiebedrijven met meer kans van slagen deze potentieel aantrekkelijke markt betreden.” Volgens de voorman is het belangrijk dat de bewoner centraal staat en er rekening wordt geh ouden met alle belanghebbende partijen, zoals zorgverleners en woningbouwcorporaties.

 

Kernthema

Uneto-VNI heeft het thema Zorg tot één van de kernthema’s van de vereniging benoemd. De vereniging ziet het levensloopgeschikt maken van woningen als één van de belangrijkste maatregelen om de zorgkosten terug te dringen, de kwaliteit van leven te vergroten én de productiviteit in de zorg te verhogen. De installateursvereniging ontwikkelde, samen met opleidingsfonds OTIB, al veel activiteiten, zoals de SnelWijzer Zorg, opleidingen en modelwoningen. Hieronder een introductiefilm van de beschikbare producten voor installatiebedrijven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.