fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 03 – 2020

In deze editie

De derde editie van het vakblad Installatie en Sanitair van dit jaar verschijnt op dinsdag 28 april. In dit nummer staan warmtepompen centraal. We maken inzichtelijk hoe zo’n ketelvervanger precies werkt. En we spreken vier warmtepomppioniers over hun ervaringen.

Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Dichte jas, slimme stappen

De renovatie van zes flats in Oosterhout moest snel, maar vooral effectief gerealiseerd worden. Naast een nieuwe schil, opgebouwd uit prefab elementen, werd de drinkwatervoorziening vernieuwd. Daarnaast méér warmtepomptechniek en een voorbereiding op een toekomst zonder aardgas. Een reportage over uitgangspunten, keuzes en uitdagingen in de installatietechniek. De les: slimme stappen en vooral een niet té grote broek aantrekken.

Balans achter de duinen

De gemeente Den Haag neemt het voortouw in waterzijdig inregelen. De
lokale overheid slaat een brug naar installateurs, voegt kennis samen, zorgt
voor vraag bij bewoners en stimuleert het balanceren van cv-installaties financieel. Hoe de hofstad vele kuubs aardgas bespaart en wijken klaarmaakt voor het stoken op lagere temperaturen.

De nood van lood

Het vervangen van oude loden drinkwaterleidingen heeft topprioriteit. Maar ook in nieuwe materialen is in lage concentraties lood verwerkt. Waarom eigenlijk? Hoe zit dat nu met dit metaal? Een zoektocht naar het hoe en waarom en de reden waarom loodvrije producten het vooralsnog niet redden op de Nederlandse markt.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 17,41 per maand

Direct abonneren

- Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Installatie.nl
- Alle edities van Installatie digitaal lezen
- Alle edities van Installatie thuis ontvangen vanaf € 60,38 per maand

Direct abonneren