fbpx
Edities

Installatie – nummer 06 – 2021

In deze editie

Vrijdag 15 oktober ligt er weer een nieuw nummer van vakblad Installatie in de bus. Het hierin een interview met Bert van Dorp. De directeur van Orange Climate Autarkis ziet de toekomst zonnig in van pcm-materialen. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Met gemak in het dak

De geprefabriceerde indak-constructie voor de warmtepomp tackelt een aantal uitdagingen. De plek van het buitendeel, de geluidsproductie én de inzet van monteurs. Een kijkje in Twello bij een project van Loohuis Installatiegroep.

Levend laboratorium

De nieuwbouw van ROVC herbergt niet alleen negentien theorielokalen en 3000 vierkante meter opleidingsruimte voor technici. Het gebouw is zelf ook een levend leerboek voor installatietechneuten: tjokvol sensoren, en digitaal benaderbaar voor de cursisten.

De eerste portiekhybride

Hybride is hot. In Rotterdam is de cv-ketel/warmtepompcombinatie voor het eerst toegepast als portiekhybride. Een aantrekkelijke duurzame renovatiestap voor binnensteden, én met weinig overlast voor bewoners.

Robot boort de gaten

Het complete installatieproces digitaliseren, en dan het werk ook nog uit laten voeren door een robot. Kersten Techniek is met de aanschaf van een boorrobot de eerste installateur die de volgende stap zet.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 17,41 per maand

Direct abonneren

- Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Installatie.nl
- Alle edities van Installatie digitaal lezen
- Alle edities van Installatie thuis ontvangen vanaf € 50,25 per maand

Direct abonneren